Wat is Resveratrol?

Wat is Resveratrol?

Resveratrol staat bekend om zijn krachtige antioxidante eigenschappen. Dit betekent dat het helpt bij het neutraliseren van vrije radicalen in ons lichaam, die verantwoordelijk zijn voor celbeschadiging en bijdragen aan veroudering en ziekte. Resveratrol speelt een rol in het beschermen van planten tegen omgevingsstressoren zoals infecties en UV-straling. Interessant genoeg biedt deze stof ook soortgelijke voordelen voor het menselijk lichaam door het ondersteunen van ons immuunsysteem en het helpen verminderen van ontstekingen.

Wist je dat resveratrol van nature voorkomt in de schil van blauwe druiven? Juist, en daarmee is het een van de belangrijkste stoffen in rode wijn. Dit verklaart waarom rode wijn vaak in verband wordt gebracht met potentiële gezondheidsvoordelen, zoals een verbeterde cardiovasculaire gezondheid.

Een andere belangrijke bron van resveratrol is de Japanse duizendknoop, een plant die vaak in Aziatische geneeskunde wordt gebruikt. Deze plant staat bekend als een van de rijkste bronnen van resveratrol, en extracten ervan worden vaak gebruikt in supplementen en natuurlijke remedies vanwege hun gezondheidsbevorderende eigenschappen.

De effecten van resveratrol op onze gezondheid

Resveratrol heeft de aandacht van wetenschappers en gezondheidsexperts getrokken vanwege de vele potentiële voordelen voor de gezondheid. We hebben enkele van de belangrijkste gezondheidseffecten voor je op een rijtje gezet:

 • Resveratrol wordt in verband gebracht met een verbeterde cardiovasculaire gezondheid. Het kan bijdragen aan het verlagen van het slechte cholesterol (LDL), het verhogen van het goede cholesterol (HDL), en het verminderen van de bloeddruk. Deze effecten kunnen helpen bij het verminderen van het risico op hartziekten.
 • Als een krachtige antioxidant helpt resveratrol vrije radicalen te neutraliseren die cellen kunnen beschadigen en veroudering en ziektes kunnen veroorzaken. Dit kan een rol spelen bij het verminderen van de kans op chronische ziekten, zoals kanker.
 • Resveratrol heeft ontstekingsremmende effecten die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Dit is belangrijk omdat chronische ontstekingen in verband worden gebracht met veel gezondheidsproblemen, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes en artritis.
 • Er wordt gedacht dat resveratrol een neuroprotectieve werking heeft, wat betekent dat het de gezondheid van de hersenen kan ondersteunen. Onderzoek suggereert dat het kan helpen bij het verbeteren van de cognitieve functie en het beschermen tegen neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer.
 • Hoewel de effecten op de mens nog verder onderzocht moeten worden, tonen dierstudies aan dat resveratrol mogelijk de levensduur kan verlengen door het bevorderen van een gezondere stofwisseling en het stimuleren van celvernieuwing.
 • Sommige onderzoeken suggereren dat resveratrol kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, wat nuttig kan zijn voor mensen met diabetes type 2 of degenen die risico lopen op deze aandoening.

Hoewel verder onderzoek nodig is om deze effecten volledig te begrijpen, is het duidelijk dat resveratrol veelbelovend is als een natuurlijke stof die een positieve invloed kan hebben op onze gezondheid.

De vormen van resveratrol

Resveratrol bestaat in twee vormen: de cis-vorm en de trans-vorm. Deze vormen zijn isomeren, wat betekent dat ze dezelfde chemische formule delen maar een andere structuur hebben.

Cis-resveratrol heeft een minder stabiele structuur en is minder bestudeerd dan de trans-vorm. Hoewel het ook antioxidante eigenschappen bezit, is er minder bewijs voor de werkzaamheid ervan in vergelijking met de trans-vorm. Dit maakt het minder relevant in wetenschappelijke studies en supplementen.

De trans-vorm is de meest onderzochte en biologisch actieve vorm van resveratrol. Het wordt beschouwd als de stabielere van de twee vormen en komt vaker voor in natuurproducten. Trans-resveratrol wordt geassocieerd met de meeste gezondheidsvoordelen die aan resveratrol worden toegeschreven, zoals verbeterde cardiovasculaire gezondheid en krachtige antioxidante werking. In supplementen en wetenschappelijk onderzoek wordt voornamelijk trans-resveratrol gebruikt vanwege de grotere biologische beschikbaarheid en stabiliteit.

Resveratrol in voedingssupplementen

Resveratrol komt vaak voor in voedingssupplementen, waar het voornamelijk in de actieve vorm, trans-resveratrol, wordt aangetroffen. De resveratrol in voedingssupplementen is vaak afkomstig van planten zoals de Japanse duizendknoop, die een rijke bron van deze stof is. Supplementen bieden een geconcentreerde dosis van de stof, wat het gemakkelijker maakt om voldoende resveratrol binnen te krijgen zonder grote hoeveelheden rode wijn of andere natuurlijke bronnen te hoeven consumeren. Dit is belangrijk voor mensen die specifiek hun gezondheid willen verbeteren door middel van resveratrol, maar geen alcohol willen drinken of voldoende hoeveelheden natuurlijke bronnen kunnen consumeren.

Resveratrol bestellen bij EnduraVita

Bij EnduraVita bieden we hoogwaardige resveratrol supplementen die speciaal zijn ontwikkeld om de gezondheid te ondersteunen. Onze supplementen bevatten voornamelijk trans-resveratrol, de actieve vorm van de stof, die bekend staat om zijn biologische beschikbaarheid en effectiviteit. Elk supplement is zorgvuldig samengesteld om de hoogste kwaliteit en zuiverheid te garanderen.

Onze supplementen zijn afkomstig van planten zoals de Japanse duizendknoop, een rijke bron van deze natuurlijke antioxidant. Dit zorgt ervoor dat je een geconcentreerde dosis van de stof binnenkrijgt, wat je kan helpen profiteren van de vele gezondheidsvoordelen zonder grote hoeveelheden natuurlijke bronnen te hoeven consumeren.

Wil je meer weten over de resveratrol van EnduraVita of wil je een bestelling plaatsen? Bekijk hier meer informatie!

Conclusie

Resveratrol is een krachtig polyfenol met vele potentiële gezondheidsvoordelen, variërend van verbeterde hartgezondheid tot antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen. Het is vooral bekend vanwege zijn aanwezigheid in rode wijn en de Japanse duizendknoop, en het is verkrijgbaar als supplement in de meest actieve vorm, trans-resveratrol. Voor degenen die hun gezondheid willen ondersteunen, kunnen kwalitatieve supplementen zoals die van EnduraVita een praktische en effectieve manier bieden om te profiteren van de voordelen van resveratrol.

Terug naar blog

Bestel nu één van onze Premium NMN producten

 • Hoogste zuiverheid & maximale biologische opname

  Wij kiezen alleen voor de hoogste kwaliteit supplementen wat ervoor zorgt dat deze maximaal door het lichaam worden opgenomen. Onze NMN heeft bijvoorbeeld een zuiverheid van >99,8%.

 • Onafhankelijk laboratorium getest

  Alle supplementen worden dubbel getest en geverifieerd in een laboratorium op kwaliteit, waaronder in NL(EU) of USA.

 • Hoogwaardige productie (GMP)

  Onze supplementen worden geproduceerd volgens strenge eisen m.b.t. een goede en veilige productie en worden er hierbinnen verschillende ISO-normen gehanteerd.

 • Onderzoek: activatie van SIRT1 door Resveratrol, een grote stap tegen veroudering

  Onderzoek: activatie van SIRT1 door Resveratrol...

  Sirtuïnes, specifiek SIRTs, zijn essentiële eiwitten die diverse cellulaire processen beïnvloeden, zoals het functioneren van mitochondriën en de integriteit van het genoom. Bij zoogdieren zijn tot nu toe zeven varianten...

  Onderzoek: activatie van SIRT1 door Resveratrol...

  Sirtuïnes, specifiek SIRTs, zijn essentiële eiwitten die diverse cellulaire processen beïnvloeden, zoals het functioneren van mitochondriën en de integriteit van het genoom. Bij zoogdieren zijn tot nu toe zeven varianten...

 • NMN voorkomt schade aan luchtwegen door luchtvervuiling

  Onderzoek: NMN Beschermt Longen Tegen Schade do...

  Inademen van vervuilde lucht kan leiden tot een afname van NAD+ niveaus, wat resulteert in ontstekingen en schade aan de longen. Desondanks toont onderzoek aan dat het gebruik van NMN,...

  Onderzoek: NMN Beschermt Longen Tegen Schade do...

  Inademen van vervuilde lucht kan leiden tot een afname van NAD+ niveaus, wat resulteert in ontstekingen en schade aan de longen. Desondanks toont onderzoek aan dat het gebruik van NMN,...

 • NMN Studie: NMN is veilig en verhoogt NAD+ niveaus in het lichaam

  NMN Studie: NMN is veilig en verhoogt NAD+ nive...

  Recent onderzoek (april 2022) laat zien dat de orale toediening van nicotinamide mononucleotide veilig is en dat het efficiënt de bloedniveaus van nicotinamide adenine dinucleotide bij gezonde proefpersonen verhoogt. Samenvatting resultaten:...

  NMN Studie: NMN is veilig en verhoogt NAD+ nive...

  Recent onderzoek (april 2022) laat zien dat de orale toediening van nicotinamide mononucleotide veilig is en dat het efficiënt de bloedniveaus van nicotinamide adenine dinucleotide bij gezonde proefpersonen verhoogt. Samenvatting resultaten:...

1 van 3