Hoe NMN haargroei kan bevorderen

Hoe NMN haargroei kan bevorderen

Wil jij jouw haarverlies tegengaan? Veel mensen ervaren haarverlies en zijn constant op zoek naar effectieve oplossingen. Nicotinamide Mononucleotide (NMN) is een veelbelovend supplement binnen de anti-aging community. Recente studies suggereren dat NMN niet alleen voordelen heeft voor de algehele gezondheid en levensduur, maar ook specifiek kan bijdragen aan haargroei en het tegengaan van haarverlies. In deze blog vertellen we je meer over hoe NMN hair growth kan bevorderen.

Haarverlies en veroudering

Haarverlies is een veelvoorkomend probleem, bij zowel mannen als vrouwen. Het wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals veroudering, genetische aanleg en levensstijlkeuzes. Naarmate we ouder worden, neemt de snelheid waarmee onze cellen regenereren af, wat leidt tot diverse verouderingsverschijnselen, waaronder haarverlies. Genetische aanleg speelt ook een cruciale rol, want mensen met een familiegeschiedenis van haarverlies hebben een grotere kans om hetzelfde probleem te ervaren.

Daarnaast kunnen hormonale veranderingen, zoals tijdens de menopauze of andropauze, bijdragen aan haarverlies. Stress, slechte voeding en onvoldoende haarverzorging kunnen deze problemen verder verergeren. Het is belangrijk om te begrijpen dat haarverlies een multifactorieel probleem is dat een holistische benadering vereist voor effectieve behandeling.

De zoektocht naar oplossingen heeft geleid tot de ontdekking van verschillende supplementen en behandelingen, waarbij NMN recentelijk in de schijnwerpers is gekomen. Studies tonen aan dat NMN, door zijn rol in de verbetering van celregeneratie en energieproductie, een mogelijke oplossing kan bieden voor mensen die op zoek zijn naar manieren om hun haaruitval te verminderen en haargroei te bevorderen.

Hoe bevordert NMN haar groei?

NMN kan haargroei bevorderen door de productie van NAD+ (nicotinamide-adenine-dinucleotide) in het lichaam te verhogen. NAD+ is een cruciale co-enzym dat betrokken is bij talloze cellulaire processen. Naarmate we ouder worden, neemt het niveau van NAD+ in ons lichaam af, wat kan bijdragen aan verschillende verouderingsverschijnselen, waaronder haarverlies.

Door het verhogen van NAD+-niveaus, kan NMN de gezondheid van haarfollikels verbeteren. Haarfollikels zijn de kleine, maar krachtige organen in de huid die haar produceren. De gezondheid van deze haarfollikels is ontzettend belangrijk voor het stimuleren van haargroei en het voorkomen van haaruitval. Een verhoogd NAD+-niveau helpt de cellen in de haarfollikels om effectiever te functioneren, waardoor ze beter in staat zijn om gezond haar te produceren.

Onderzoek suggereert ook dat NMN de expressie van genen die betrokken zijn bij haargroei positief kan beïnvloeden. Twee belangrijke genen in dit proces zijn DKK-1 (dickkopf-related protein 1) en AR (androgen receptor). DKK-1 is een eiwit dat haarfollikel regeneratie kan remmen, terwijl AR betrokken is bij de hormonale regulatie van haargroei. Door de expressie van deze genen te moduleren, kan NMN bijdragen aan een gunstiger omgeving voor haargroei.

Onderzoek naar de werking van NMN op haargroei

Verschillende studies hebben aangetoond dat NMN haargroei kan bevorderen en haarverlies kan verminderen. Een studie door onderzoekers van de Guangxi Universiteit in Chin toont aan dat NMN haargroei bevordert in menselijke haar regenererende cellen die blootgesteld zijn aan DHT (dihydrotestosteron). DHT is een hormoon dat sterk geassocieerd wordt met kaalheid, vooral bij mannen. De aan DHT blootgestelde cellen in deze studie vertoonden verlaagde niveaus van VEGF (vasculaire endotheliale groeifactor), een eiwit dat geassocieerd is met de vorming van nieuwe bloedvaten. Verminderde niveaus van VEGF kunnen leiden tot een verminderde bloedstroom naar de haarfollikels, wat een belangrijke oorzaak van haaruitval is.

De studie toonde aan dat NMN de verliezen van VEGF kon voorkomen, vergelijkbaar met de populaire haargroeibehandeling minoxidil (Rogaine). Dit suggereert dat NMN de haargroei kan bevorderen door de bloedstroom naar de haarfollikels te stimuleren. Zo kan NMN helpen om de haargroeicyclus te normaliseren en haaruitval te verminderen.

Haarzakjes

Onderzoek op muizen

Chinese onderzoekers hebben het effect van NMN op haargroei beoordeeld door experimenten uit te voeren op muizen. In deze studie werd de vacht van de muizen verwijderd om te observeren hoe deze teruggroeide na behandeling met verschillende middelen. Het doel was om te zien of NMN haargroei kon bevorderen en hoe dit zich verhoudt tot de bekende behandeling voor haargroei met Minoxidil.

Minoxidil werkt door de bloedtoevoer naar de haarzakjes te vergroten, wat de haargroei stimuleert. In de studie werden muizen verdeeld in verschillende groepen: een NMN-behandelde groep, een Minoxidil-behandelde groep en een controlegroep zonder behandeling. Deze opzet maakte het mogelijk om de effectiviteit van NMN direct te vergelijken met Minoxidil en een onbehandelde groep.

De resultaten van het onderzoek waren veelbelovend. Het bleek dat NMN significante haargroei bevorderde, vergelijkbaar met Minoxidil. De muizen in de NMN-behandelde groep vertoonden een snellere en vollere haargroei dan de muizen in de controlegroep. Bovendien werd de huid van de muizen in de NMN- en Minoxidil-groepen sneller en vollediger donkerder, een teken van actieve haargroei, in vergelijking met de controlegroepen.

Inzichten en resultaten

De resultaten van zowel klinische als preklinische studies tonen aan dat NMN een veelbelovend supplement is voor het bevorderen van haargroei en het tegengaan van haarverlies. Deze studies hebben consistent aangetoond dat NMN de niveaus van NAD+ in het bloed kan verhogen. Dit is belangrijk omdat NAD+ een cruciale rol speelt in de cellulaire energieproductie en de gezondheid van haarfollikels.

Kort samengevat, de belangrijkste inzichten en resultaten zijn:

 • Verhoging van NAD+-niveaus: NMN verhoogt effectief de NAD+-niveaus in het bloed, wat bijdraagt aan verbeterde cellulaire functies.
 • Verbeterde celregeneratie: Door de verhoogde NAD+-niveaus kunnen haarfollikels zich sneller en efficiënter regenereren, wat resulteert in verbeterde haargroei.
Gezondere haarfollikels: De algehele gezondheid van haarfollikels verbetert, wat leidt tot sterkere en gezondere haren.
Terug naar blog

Bestel nu één van onze Premium NMN producten

 • Hoogste zuiverheid & maximale biologische opname

  Wij kiezen alleen voor de hoogste kwaliteit supplementen wat ervoor zorgt dat deze maximaal door het lichaam worden opgenomen. Onze NMN heeft bijvoorbeeld een zuiverheid van >99,8%.

 • Onafhankelijk laboratorium getest

  Alle supplementen worden dubbel getest en geverifieerd in een laboratorium op kwaliteit, waaronder in NL(EU) of USA.

 • Hoogwaardige productie (GMP)

  Onze supplementen worden geproduceerd volgens strenge eisen m.b.t. een goede en veilige productie en worden er hierbinnen verschillende ISO-normen gehanteerd.

 • Onderzoek: activatie van SIRT1 door Resveratrol, een grote stap tegen veroudering

  Onderzoek: activatie van SIRT1 door Resveratrol...

  Sirtuïnes, specifiek SIRTs, zijn essentiële eiwitten die diverse cellulaire processen beïnvloeden, zoals het functioneren van mitochondriën en de integriteit van het genoom. Bij zoogdieren zijn tot nu toe zeven varianten...

  Onderzoek: activatie van SIRT1 door Resveratrol...

  Sirtuïnes, specifiek SIRTs, zijn essentiële eiwitten die diverse cellulaire processen beïnvloeden, zoals het functioneren van mitochondriën en de integriteit van het genoom. Bij zoogdieren zijn tot nu toe zeven varianten...

 • NMN voorkomt schade aan luchtwegen door luchtvervuiling

  Onderzoek: NMN Beschermt Longen Tegen Schade do...

  Inademen van vervuilde lucht kan leiden tot een afname van NAD+ niveaus, wat resulteert in ontstekingen en schade aan de longen. Desondanks toont onderzoek aan dat het gebruik van NMN,...

  Onderzoek: NMN Beschermt Longen Tegen Schade do...

  Inademen van vervuilde lucht kan leiden tot een afname van NAD+ niveaus, wat resulteert in ontstekingen en schade aan de longen. Desondanks toont onderzoek aan dat het gebruik van NMN,...

 • NMN Studie: NMN is veilig en verhoogt NAD+ niveaus in het lichaam

  NMN Studie: NMN is veilig en verhoogt NAD+ nive...

  Recent onderzoek (april 2022) laat zien dat de orale toediening van nicotinamide mononucleotide veilig is en dat het efficiënt de bloedniveaus van nicotinamide adenine dinucleotide bij gezonde proefpersonen verhoogt. Samenvatting resultaten:...

  NMN Studie: NMN is veilig en verhoogt NAD+ nive...

  Recent onderzoek (april 2022) laat zien dat de orale toediening van nicotinamide mononucleotide veilig is en dat het efficiënt de bloedniveaus van nicotinamide adenine dinucleotide bij gezonde proefpersonen verhoogt. Samenvatting resultaten:...

1 van 3